Hääääj!

Jag har skaffat en till blogg som är lite mer inriktat på just HÄST! ;)
Såatt, känner ni för att läsa och sådär, kika in här:

http://livetskryddor.blogspot.com
http://livetskryddor.blogspot.com
http://livetskryddor.blogspot.com
http://livetskryddor.blogspot.com

PUSSDÅ! ^^

Opp och ner, ner och opp!

Hade en jobbig gårdag med diverse sjukhusbesök osv, men nu har jag fått piller mot den mordiska värken! Like a bawz! Tacka gud för att det finns läkare, sjuksköterskor och sånt, jag är oerhört tacksam för att jag blev av med min oerhörda smärta!!

Idag har min kropp varit rätt slut, så jag började dagen med att sova ut. Tyckte jag var värd det! När jag begav mig mot stallet fick jag ett sånt glatt besked att jag studsade omkring inombords, yiiiiha! Om allting går bra på mina inslussningsdagar 30 november och 7 december, så kommer jag få börja med arbetsrehabilitering på det nya stället den 12 december! När jag var på infomöte så kunde det dröja upp till 2 månader om jag hade otur, men se där jag hade fett med tur! :D


Jag är jättetaggad, det här kommer bli så himla bra!!



Min pärla var lite hängig och trött idag, hon var inte alls sig själv och dessutom blödde hon lite näsblod när jag hade ridit fram henne. Jag struntade i att kräva något mer av henne i och med det och begav mig tillbaka till stallet. Hon såg allmänt hängig ut där också pluttan! :( Hon hade ingen feber iaf.. Ska googla lite på näsblod osv.. Imorn ska hon få gå en skrittrunda ute och bara ta det lugnt. Mitt hjärta! <3

Blir att rida Wiona imorn också och vi ska skutta lite hinder hihi! Skulle ju ha gjort det igår, så jag längtar!

Kapten Röd är bra grejer alltså, musiken får mig harmonisk och lugn. Nu ska jag krypa ner under täcket, lyssna på hans grymma låtar och spela WordFeud innan jag somnar. Har 4 tidiga morgnar framför mig, huhu!

Hörs hejjj! ;)

Goder Afton!

Awww yeah! Living the dream! Den känslan har jag nu, fan ta er om ni knycker den! Okej, det kanske börjar bli kallt, snart kommer snön och det där mörkret kväver oss alltmer. Men jag har kommit fram till att, det blir vad man gör det till! Och jag tänker inte deppa ner mig i någon vinterdvala, utan jag tänker köra på och vara lite småbitter bara.. ;)

Igår rök all päls på min brunbjörn, gud så skönt!! Det tog 1,5 timme och nu är allt utom ansiktet klippt. Hon blev så fin med rakade ben och allt. Ska försöka få hjälp med en brems i veckan så hon slipper ha ett ponyface heheee.

Kan säga att jag var lite halvt taggad på att rida idag då jag egentligen var hästledig. Men jag ställde upp och red Wiona eftersom hon stått i ett par dagar och Lotta är jättesjukis. När jag väl kom upp på hästryggen i mina nya och snygga(!!) ridbraller så blev jag taggad till max! Och herreguuuud vad fin jag fick henne i galoppen och på slutet i traven, blev helt lyrisk hihi! Blir eventuellt en ridtur imorn och några fler dagar denna vecka på fina damen!


Wiona och förra ägaren Sara ^^

Så det blir mycket häst denna vecka, and i löööve it! Tävlingar i helgen också och jag kommer jobba lite både fredag och lördag och sen hela söndagen, wiiie! :D Måste hinna ut när det är ljust och galoppträna med Lizzybus minst en dag denna vecka, konditionen ska upp! ;)

Ska hinna med att tvätta, besöka min psykolog, gå på bio, fika och fika lite till denna vecka också. Och sen har jag ju blivit så duktig på att laga mat nu, så det ska hinnas med också! Det går bra nuuuuu! :D

Pussigull! :*

42 dagar till julafton

Jag erkänner, det är svårare att ta sig upp ur sängen när vädret är grått och trist. Funderade på att dra täcket över huvudet och sova bort halva dagen, men sen ifrågasatte jag min tanke och insåg att jag inte skulle må ett dugg bättre av det. Hellre vara vaken och hinna se dagsljuset i gråskala än inte alls.

Somnade sent inatt, alldeles för sent. Jag har tänkt och tänkt och tänkt lite till. Det är mycket som snurrar runt i mitt huvud nu. Allt från feta inredningsplaner till maträtter och allmän livsfilosofi.

Frukosten är intagen, fan vad gott det är med mjölk! Livets dryck typ. Tänker äta en liten lunch innan jag beger mig ut till stallet. Idag ska min brunbjörn bli ompysslad som bara den. Har planer på att köpa med mig lite gott från Ica och stanna i stallet tills jag är tvungen att åka hem ungefär. Är trött på det mesta just nu och jag vet precis vad jag behöver för att hitta motivationen och energin igen.

Jag vill gå på bio och baka lussebullar, men det får bli någon annan dag.

So long!

Hözt? Hezt!

Vill bara känna något igen, trött på att vara ensam. Det är kallt, det är mörkt och jag känner hur jag sakta men säkert tappar mig själv lite. Jag vill inte falla ner i det svarta hålet. Och jag måste sluta inbilla mig att jag behöver någon för att klara av det här. Det vore ju bara ett mysigt litet plus i kanten.

Tur att jag har mina katter, utan dem skulle jag aldrig överleva alla timmar i min lägenhet. I morgon ska jag äntligen åka till stallet igen, känner mig hyffsat frisk faktiskt. Saknar min brunbjörn så det värker lite i hjärtat. Du är det finaste jag har!

Hej gammal bild från 2008! Kan inte förstå att du faktiskt varit min i snart 10 år... helt sjukt!!
Vad vore jag utan dig? Hur hade mitt liv sett ut? Du är min trygghet, du är mitt allt älskade häst!

Nu tänker jag drömma om snöklädda fält, full fräs i galopp på min fina diamant.
25 år och nykär i sin häst, we like it and we like it alot!
Pussigull

Frosty

En vintermånad fylld av humlor, myggor, videung och blommor är nu förbi. Denna onsdagsmorgon klädde jag på mig dubbla mjukisar och dubbla tjocktröjor för att inte frysa. Den första minusgraden är här! Det var i varje fall -1 grad på min termometer. Nu kanske vi slipper leriga hagar och kan se fram emot en iskall vinter? Jag längtar lite efter den första snön. Blir man inte alltid lite som ett barn när det kommer till den? Mihiii, galopp i full fräs på ett snöklätt fält! Ja tack!

Helgen har varit A W E S O M E! Jag har sammanlagt spenderat 36,5 timmar i stallet fredag, lördag och söndag. Och ja, jag har räknat. På dessa tre dygn fanns det 72 timmar. Drar man av mina stalltimmar får man 35,5 timmar kvar. Det innebär att jag varit ganska så mycket i stallet?! Hästnörd for the wiiiin! :D Jag älskar när vi har hemmatävlingar!

Det har gått jättebra för många av Hamres ekipage denna helg och själva tävlingarna har flytit på otroligt bra. Några avramlingar, men ingen som skadat sig allvarligt. Det har funnits bra med folk som har hjälpt till som funktionärer. Jag var banansvarig i söndags och det var nog första gången jag inte kände mig stressad över att det inte var tillräckligt med folk. Allting flöt på riktigt bra från morgon till kväll! Om 2 helger är det dax igen, storhästtävlingar upp till 1.40m! :D Det är redan 761 st anmälda starter! ;o

Helgens stjärnor är mina fina prinsessor Maya och Misty som tog fyra av fyra möjliga rosetter!!
Som jag berättade i förra inlägget kom de 6:a i fredagens LC och 3:a i LB:n!
På lördagen chockade de och vann både LC och LB! Snacka om helt fantastiska ritter!!
Prydligt och fint och vågade omhoppningssvängar! GRATTIS NI ÄR BÄST!





Måste bara slänga in en bild på Bobo och fina Nicke!
Snacka om att inte vara i närheten av att riva.. ;)



Dags att göra lite nytta innan jag ska på möte klockan 14! Blir ingen hoppträning ikväll då jag är sjukt förkyld.. :(
Pussdååååå!

November, please be good

Så sjukt trött. Vill inte vara vaken, men vill inte gå och lägga mig heller. Vet exakt hur det blir så fort jag bäddat ner mig under täcket. Då kommer det skölja över mig. Jag orkar inte. Vill inte.

Är det okej ifall jag kör en träpåle igenom din kropp? Eller stänger in dig i en grotta? Eller låter dig svälja dryck som innehåller järnört? Vad bra, tack så mycket tack!

Har haft en väldigt bra dag på Hamre, mitt älskade Hamre. Vad skulle jag göra utan det stället?! Det må finnas saker att klaga på, men det kommer alltid att vara mitt andra hem! Känslan av att tillhöra något. Jag älskar mitt Hamre!

Grattis till duktiga Maya och Misty som knep två rosetter idag! 6:a i LC och 3:a i LB.
Ni är helt otroliga! <3

Igår var det Kapten Röd på Pluto, det var roligt. Inte sådär sjukt-awesome-jätteroligt, men roligt! Det var svettigt och jag blev lite rädd av att vissa var lite för närgångna, inte okeyyyy!

Jag måste sova nu, blir hämtad halv sju imorgon. Några timmars sömn vore ju inte helt fel?

Allt jag har att säga förövrigt är: Besvikelsen som uppstår när man insett att man blivit lurad. Typ så. Hörshejjj!

Gonatt och allt sånt där.
En sak till bara; Jag har världens finaste vänner, ni är så bäst! <3


RSS 2.0